Хотел-ресторант Кирека

Хотел-ресторант Кирека Хотел и ресторант Кирека м местност Кирека Бесетки на хотел-ресторант Кирека Ресторант Кирека Изглед към хотел Кирека в местност Кирека хотел Кирека рецепция Спалня в стая в хотел-ресторант Кирека Кът за почивка в стая в хотел Кирека Място за срещи в хотел Кирека Ресторат в хотел Кирека Маса в ресторанта в хотел Кирека Маса в ресторанта в хотел Кирека Тенис корт Параклис в местност Кирека до град Шумен и град Каспичан Мадарски конник Голяма базилика в Плиска

Хотел-ресторант Кирека е напълно реновиран комплекс от затворен тип. Материално-техническата база е специално обезопасена и изключително подходяща за деца. Условията са изцяло съобразени с оглед настаняване на организирани групи ученици и студенти с цел опознавателен, културен, еко или друг вид туризъм, лагери, зелени и бели училища, извънкласни занимания и др. Интерес за всички туристически групи представляват несравнимото съчетание на история, прекрасна природа и енергийно въздействие.

Местоположение

Хотел - ресторант "Кирека" е комплекс, разположен в живописната едноименна местност "Кирека", община Каспичан. Намира се в подножието на Мадарските скали на разстояние 20 км. от гр. Шумен, на 70 км. от големият морски град и пристанищен център Варна, и на 120 км. от двете големи дунавски пристанища Русе и Силистра.

В близост

Наличието на културно - исторически забележителности в околностите на комплекса и екологичната чистота на района допринасят за колоритността на Хотел - ресторант „Кирека". На 10 минути път пеша се намира скален манастир, където се предполага, че един от българските царе (Борис) е прекарал част от живота си. В същия параметър са намерени и останки от женски манастир, датиращ от 17-18 век.

На 3 км.от комплекса се намира Националния Историко-Археологически резерват „Мадара" и Мадарското плато. Каменни стъпала отвеждат на площадка пред гладки скали, върху които на височина от 23 метра е издълбан уникалният скален барелеф Мадарски конник, обявен за паметник на ЮНЕСКО през 1979г. Той е образец на старобългарското изкуство и символизира мощта и величието на българската държава. Скалният венец на мадарското плато и стръмните, почти непристъпни скали описват живописен венец, който е гъсто наситен с редки представители на растителен и животински свят. В непосредствена близост са руините на древен жречески храм и хоризонтална обсерватория, които са достъпни за посещение благодарение на изградените екопътеки.

Само на разстояние 13 км. от комплекса е и втория в района Национален Историко-Археологически резерват и при ясно време се виждат белите каменни стени на Първата българска столица Плиска. Старопрестолна Плиска е запазила дворците на Крум и Омуртаг, а за посетителите са отворени вратите на нов музей. 

На 1,3 км от паркинга по асфалтиран път се стига до Голямата базилика (100х30 м). Тя представлява религиозно-дворцов комплекс, включващ катедрала, архиепископски дворец и манастир. Съградена е от цар Борис I, e най-голямата в средновековна Югоизточна Европа.

Новопостроеният в комплекса параклис "Свети Димитър" - малък християнски храм допринася за мигове изпълнени с духовност и е място за преклонение и богослужение на вярващите християни.

Втората българска столица Велики Преслав се се намира на 36 км от Мадара. Там туристите ще се насладят на богатото наследство от Симеоновия Златен век. Екскурзоводи посрещат гостите в туристическия център преди известната Златна църква, която е с неповторима кръгла архитектура.

Услуги и забавления

На разположение на гостите на Хотел-ресторант „Кирека" са:

 • Оборудваният игрище за тенис на корт и футбол
 • Сателитна телевизия
 • Конферентна зала с интернет връзка
 • Уютен ресторант с удивителна панорама
 • Лятна градина с барбекю и пещ на открито
 • частен параклис
 • Безплатен паркинг
 • Охрана и сигурност за Вас и Вашето семейство и приятели.
Настаняване

Легловата база,която може да поеме от 35 до 45 човека се състои от: 

 • 5 апартамента;
 • 3 стаи с двойни легла;
 • 2 стаи с по 3 единични легла;
 • 6 стаи с по 2 единични легла;

В хотелската част Ви предлагаме телевизор, кабелна и сателитна тв, климатик, хладилник, самостоятелен тоалет и баня,тераса от която се открива чудесна гледка.

Ресторант

Ресторанта с места за 60 човека е разположен на партерния етаж и предлага традиционна и разнообразна българска кухня. Огнената мощ на красивата камина пресъздава уюта и топлината на българското гостоприемство през дългите зимни нощи.

Събития

Комплексът организира сватби, семейни тържества и бизнес срещи, рожденни и именни дни, ученически и студентски празненства.

Със семейство или с приятели ще намерите истинска почивка и спокойствие сред природата, а досегът до красивата и почти девствена природа е една рядка и незабравима туристическа атракция.

Тук ще откриете - чистота, тишина, зеленина, уют, дискретност, ниски цени и любезни домакини.

Контакт и резервации

Тeлефон за контакти и резервации:
Албена Жекова - +359 894 79 22 99