ФК Варна - Фестивален и конгресен център във Варна

ФК Варна

Фестивален и конгресен център - Варна, е създаден през 1986 година.
Той се налага като център на най-престижните събития в сферата на изкуството и културата. Освен артистични мероприятия и фестивали, се провеждат и научни срещи, семинари, различни фирми честват своите годишни празници.

Фестивален и конгресен център - Варна е лицето на България в такива престижни международни конгресни организации като ICCA, EFCT, AIPC и в единствената паневропейска верига от киносалони ЕВРОПА СИНЕМАС към Европейския съюз.

Едни от най-престижните мероприятия, на които ФКЦ е съорганизатор, са Фестивалът на българския игрален филм „Златната роза", Фестивалът на европейските филмови копродукци, Международният музикален фестивал „Варненско лято", Варненският театрален фестивал, Международният майски хоров конкурс, Международният балетен конкурс - Варна, Коледният и Майският салон на изкуствата на СБП - Варна,

Международният детски фестивал на изкуствата „Съзвездие море - слънце, младост, красота" и др.

Съествуват множество красиви местности по Варненското черноморие.

Южно от Варна се намира местност Фичоза, известна с чистите си и диви плажове. В местност Фичоза се намира Почивна база Романтика. Почивна база Романтика разполага с 15 бунгала подходящи за гостуване на семейства и приятели и детска площадка.

Почивна база Романтика

Почивна база Романтика

Почивна база Романтика е разположена в местността Фичоза на 12 км. южно от град Варна. Намира се в непосредствена близост до плажната ивица в широколистна гора.

Повече за Почивна база Романтика »