Пампорово

Ски писта в Пампорово под връх Снежанка Лифт към Снежанка Пампорово Пампорово

Пампорово е разположен във вътрешността на Родопите на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка.

Климатът в района на Пампорово се отличава с мека зима, в която има над 100 слънчеви дни. Курортът се нарежда на първо място по слънчеви дни сред всички планински курорти в България. Средната годишна температура е 5.5°С.

В Пампорово основният туристически поток е през зимните месеци, защото курортът е пригоден предимно за ски-спортовете.

Туристическият сезон започва през месец декември и продължава почти до края на април. Заради красивата природа областта се посещава от туристи и през летните месеци.

Почти всички ски-писти в курорта започват от връх Снежанка, като тяхната надморска височина е от 1926 м до 1400 м. Върхът е висок 1926 м и е най-високият връх в района на курорта Пампорово и рида Букова планина.

На върха е изградена телевизионна кула, която се намира на височина 2082 м. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед, а през ясно време може да се види Бяло море.

В Пампорово има множество ски-гардероби за наемане на ски оборудване - Ски или Сноуборд. Картите за ски-съоръженията важат за всички писти в целия курорт. За начинаещите скиори и сноубордисти ски-училищатат разполагат с квалифицирани ски-учители.

Връх Снежанка e част от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз.

По пътя към Пампорово се преминава през Нареченските бани, прочути с минералните си извори и курортолечение. В местността се намира Хотел Нареченски извори, който разполага с леглова база за до 40 човека и ресторант предлагащ ястия от родопския край.

Хотел Нареченски извори

Хотел Нареченски извори

Хотел Нареченски извори е разположен в Родопите близо до местността Нареченски бани.

Повече за Хотел Нареченски извори »