Забележителности в близост до Хотел Предела

Село Добърско

Село Добърско

Добърско е малко село в южните поли на Рила планина. Исторически забележителности, които могат да се видят са Римска пещ, Църква Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат, Вековното Дърво и Водопад Щрокалото

Повече за Село Добърско »

Банско

Банско

Банско е град-музей, където човек може да види как модерният център преминава в калдъръмени улички със стари къщи. Банско е ски център с модерни ски-съоръжения и кабинков лифт.

Повече за Банско »

Добринище и лифт над Добринище

Добринище и лифт над Добринище

Добринище се намира в Бгозападна България в планински район между Рила, Пирин и Родопите. Гостите на града могат да разгледат културни и исторически забележителности или да се насладята на тиха и спокойна лятна или зимна ваканция и ски туризъм.

Повече за Добринище и лифт над Добринище »

Рилски манастир

Рилски манастир

Рилският манастир се намира в Рила планина и е основан през Х в. от Иван Рилски. Няколко пъти е възобновяван и дострояван а днес е символ на България и е в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.

Повече за Рилски манастир »

Рупите, къщата на Ванга, Храм Св. Петка Българска

Рупите, къщата на Ванга, Храм Св. Петка Българска

Рупите е село до Петрич. В землището му се намира известната местност Рупите, където е живеела баба Ванга. Наблюдават се дървесни и животински видове, включени в Червената книга на България .

Повече за Рупите, къщата на Ванга, Храм Св. Петка Българска »

Самуилова крепост

Самуилова крепост

Самуилова крепост e средновековна крепост между планините Беласица и Огражден край Петрич. Днес е Национален парк-музей „Самуилова крепост“ с паметник на цар Самуил.

Повече за Самуилова крепост »

Мелник

Мелник

Мелник се намира в Югозападна България и е в планински район в югозападните поли на Пирин планина. Той е най-малкия град в България. Известен е с Роженския манастир, Мелнишките пирамиди и други забележителности.

Повече за Мелник »

Сандански

Сандански

Санда̀нски е град в Югозападна България в близост до гр. Мелник. В района има множество минерални извори, което го прави предпочитана дестинация за отдих и почивка през цялата година. Има множество туристически обекти, природни и културни забележителности

Повече за Сандански »

Село Баня

Село Баня

Село Баня се намира в центъра на Разложката котловина между три планини - Пирин, Рила и Родопите. В близост е до Банско, Разлог и Якоруда. Известно е с многобройните минерални извори.

Повече за Село Баня »

Село Бачево и местност Перивол

Село Бачево и местност Перивол

Село Бачево се намира в България на 6 км от град Разлог в южните склонове на Рила планина. На 2 км се намира природният феномен "Гергьова скала".

Повече за Село Бачево и местност Перивол »