Тухли единички

Тухла единичка Спецификация на единична тухла произведена от Керамат АД - Каспичан
Цени
Франко склад гр. Каспичан 0,80 лв.

С включено ДДС.

Характеристика
Размер 250 / 120 / 65 мм.
Тегло 2,400 кг./бр.
Приложение Носещи и преградни стени.
Брой в м2 52 бр. (единичен зид)
Брой в м3 392 бр.
Брой в палет 480 бр. ≈ 4 м2
Брой в камион (ТИР) 21 палета, 10080 бр.

Тухли единички. Тухлите единички на Керамат АД са направени 100% от естествени материали. Глината се добива от кариерата намираща се на територията на завода. Тухлата единичка се нарича още Единичен керамичен блок. 

Тухлите единички тип решетка се използват за зидане на носещи и преградни стени. Притежават повече кухини в сравнение с плътната тухла единичка, произвеждана от Керамат - Каспичан. Със своите вертикални кухини и устойчиви стени тя отговаря на европейските стандарти и изискванията по БДС за устойчивост, топлоизолация и енергийна ефективност.

Предпочитана е пред останалите алтернативи на единични тухли, предлагани на българския пазар, поради своята устойчивост постигната със сравнително лекото й тегло от 2,4 кг., което е с повече от килограм по-лека от тези на конкурентните. В същото време стените на тухлата единичка тип решетка са достатъчно плътни за закрепване на крепежни елементи по стените зидани с нея.

Тухлите единички са предназначени за стени и са приложими съгласно чл.137, ал.1 от ЗУТ и Наредбата по чл.137, ал.2 ЗУТ от първа до пета, с предписана якост на натиск. Този контрол на качеството гарантира отличните свойства на тухлата единичка при целесъобразното й прилагане.