Тухли единички плътни

Единична тухла плътна Спецификация на плътна единична тухла произведена от Керамат АД - Каспичан
Цени
Франко склад гр. Каспичан 0,80 лв.

С включено ДДС.

Характеристика
Размер 250 / 120 / 65 мм.
Тегло 2,450 кг./бр.
Приложение Носещи и преградни стени. Земетръсни шайби.
Брой в м2 52 бр. (единичен зид)
Брой в м3 392 бр.
Брой в палет 480 бр. ≈ 4 м2
Брой в камион (ТИР) 21 палета, 10080 бр.

Тухли единични плътни. Използват се за зидане на носещи и преградни стени, земетръсни шайби. Единичните тухли се наричат още единичен керамичен блок. Произвеждат се от 100% естествени материали - глина, която се добива от кариерата намираща се на територията на завода Керамат.

Тухлите единички с плътна структура притежават 3 вертикални отвора оформени от плътни и устойчиви стени. Има по-малко кухини в сравнение с тухла единичка решетка.

Единичната плътна тухла на Керамат АД е предпочитана поради своята плътност и устойчивост и в същото време лекото си тегло от 2,45 кг. Тя е по-лека с повече от един килограм в сравнение с алтернативите на пазара в България. Здравината и се обуславя от качествената глина и модерната технология на приготвяне на глината и изпичане в пещите и плътните стени. А лекото и тегло се дължи на трите големи кухини.

Тухлите единички са предназначени за стени и земетръсни шайби и са приложими съгласно чл.137, ал.1 от ЗУТ и Наредбата по чл.137, ал.2 ЗУТ от първа до пета, с предписана якост на натиск. Този контрол на качеството гарантира отличните свойства на тухлата единичка при целесъобразното й прилагане.