Тухли четворки

Тухла четворка Спецификация на тухла четворка произведена от Керамат АД - Каспичан
Цени
Франко склад гр. Каспичан 1,50 лв.

С включено ДДС.

Характеристика
Размер 250 / 250 / 120 мм.
Тегло 5,500 кг./бр.
Приложение Външни носещи и преградни стени.
Брой в м2 15 бр. (единичен зид)
Брой в м3 119 бр.
Брой в палет 150 бр. ≈ 4 м2
Брой в камион (ТИР) 28 палета, 4200 бр.

Тухли четворки. Тухлите четворки се използват за зидане на външни носещи и преградни стени. Наричат се още четворен керамичен блок. Имат висок процент на кухинност и са направени от 100% естествени материали.

Благодарение на порьозната си маса керамичните блокове тип четворен керамичен блок имат сравнително ниско обемно тегло в сравнение с останалите тухли и се изпълняват в по-големи формати, като това ги прави и по-масово използване за зидане на външни или вътрешни стени, както носещи и преградни стени. Прилагат се при строежа на всякакъв вид сгради - жилищни, индустриални, и други.

Тухлите четворки на Керамат АД са предпочитани пред тези на конкурентите поради по-дебелите си стени. При тях броят на кухинике е по-малък - 8 кухини, за сметка на стените, които са по-дебели. Това позволява по-стабилно и устойчиво закрепване на крепежни елементи по стените зидани с тухла четворка на Керамат АД - Каспичан.

Четворен керамичен блок произведен от Керамат АД в гр. Каспичан притежава сертификат за качество и съответства на стандартите на Европейския съюз и стандартите по БДС. Напълно покрива изискванията за топлоизолация, звукоизолация и енергийна ефективност.

Тухлите четворки са предназначени за стени и са приложими съгласно чл.137, ал.1 от ЗУТ и Наредбата по чл.137, ал.2 ЗУТ от първа до пета, с предписана якост на натиск. Този контрол на качеството гарантира отличните свойства на тухлата четворка при целесъобразното й прилагане.